Software development and subcontracting

Miksi alihankintaa?

Software development and subcontracting


Ohjelmistokehitys alihankintana kannattaa!

Hyötyjä on monia. Ja miksi se kannattaa myös Espanjasta käsin?

Alihankinnassa on monia asioita ymmärretty väärin.

Useimmissa yrityksissä alihankinta koetaan jäykäksi ratkaisuksi ja sellaiseksi missä sopimusten tekeminen on hankalaa ja jopa sellaiseksi missä yrityksen oma tietotaito vuotaa ulos. Usein myös pelätään sitä, että alihankkija toimii toisten kanssa samalla alueella ja saattaa olla ylikuormitettu eikä pysty tuottamaan tilauksen vaatimaa tuotosta.
Myös ulkomailta tilaamista pelätään ja ajatellaan sen olevan monimutkainen ja riskialtis prosessi, joka vaatii paljon resursseja.

Väärin! Minä toimin alihankinnassa yritysten kanssa aina siten, että yritys voi ajatella minun olevan kuten yksi palkattu työntekijä porukassa. Alihankintasopimus kattaa aina sen, että vaikka toiminkin yrityksen ulkopuolisena, toimintamallini on aina yrityksen huomioiva ja sellainen, missä yrityksen edut ovat edellä.

Tämä tarkoittaa myös sitä, että voin osallistua tuotekehitykseen, ideointiin, ohjelmistomäärittelyyn jne.
Olen ollut monen alihankintaprojetin aikana esimerkiksi ns. pääkehittäjän asemassa ja monissa projekteissa vastuussa myös hyvin laaja-alaisesta kehityksen kaaresta tulevaisuus huomioiden. Hyvin monelle yritykselle olen implementoinut myös uusia kehitys- ja tukitoimintojen malleja.
Aika monessa tilanteessa toimin myös konsultin roolissa, jossa ainoastaan avustan ja ohjaan tekijöitä oikeaan suuntaan ja myös siten, että se suunta pysyy oikeana.

Ohjelmistokehitystä 100% etänä. Onnistuuko se?

Kyllä se onnistuu! Olen toiminut vuosien aikana useissa erittäin suurissakin projekteissa. Ja myös pienissä.
Aivan jokaisessa 100% etätyönä ja aivan jokaisessa onnistuneesti. On useampikin tapaus, missä en ole koskaan edes tavannut kyseisen työn tilaajaa edes etäyhteydellä. Tyypillisesti sentään ollaan kerran tai pari videoyhteydessä, mutta todellakin -on ollut tilauksia projektiin ilman mitään muuta kuin sähköpostit puolin ja toisin ja jopa sellaiseenkin projektiin, minkä kesto oli yli kaksi ja puoli vuotta.
Olen etätyön pioneeri ja olen aloittanut etätyön ja siitä puhumisen yrityksissä jo ennen vuosituhannen vaihdetta. 100% etänä olen tuottanut ohjelmistokehitystä sekä ohjelmistosuunnittelua ja konsultointia alihankintana yrityksille jo vuodesta 2007 alkaen.

Alihankinta on yhteistyötä, missä molemmat osapuolet voittavat.

Kun yhteistyö alkaa, niin sen on tarkoitus olla molempia osapuolia hyödyttävää. -aivan kuten liiketoiminnassa se on.
Tässä on juuri alihankinnan etu. Olen yritykselle mukana ohjelmistokehityksessä kuten muutkin ja silti pystyn joustamaan tarpeen mukaan. Ilman erillisiä lisämaksuja tai ilman ongelmaa siitä, että työtä ei olekaan juuri nyt tarjolla. Toimitaan siten, mikä on yritykselle juuri nyt parasta.

Miksi ei mentäisi mallilla, jossa voidaan toimia:

Alihankinta on riskitön vaihtoehto.

Teetä työtä sen mukaan mikä on tarve. Ei piilokuluja, ei sairaslomamaksuja, ei kesälomapalkkoja, ei pitkiä irtisanomisaikoja eikä muutakaan byrokratiaa.
Yksinkertaista! Tehdään diili, aloitetaan pienestä. Alihankinnan hinta kaikenlisäksi putoaa sen mukaan paljonko tunteja kertyy!
Ja sitten kun ei ole enää tarvetta, niin homma on selvä. Katsotaan projekti loppuun, dokumentoidaan viimeiset ja suljetaan kansiot. Ennen seuraavaa!

ICT Consulting